Wednesday, February 23, 2011

Cuti -Cuti IndoNesia~~

SebelUM BertOLak
Aloha Sume..
rase macam dh lame gler x tulis blog ni..rindunyela rasa...
herm nk kongsi2 citer menarik ni...sebenarnye waktu cuti tahun baru cina ritu aku  & family aku pergi jalan2 pusing kota Indonesia...Ya Allah..mmg betul la kate org jauh Perjalanan Luas permandangan..bertambah la pengalaman. Sebelum Bertolak kitorg singgah dulu kat umah Pak Anjang & MAk Anjang yg KAt sepanG diorg la yang hantar kami satu keluarga pergi AIrPORT..Credit to bOth Of U..Muax..
CeriTA Di JAKARTA
Alhamdulillah..sampai pun di Jakarta...kami Sampai lebih Kurang pkul 12.00..pergh mmg gembira sgt2 kat citu sebb x sabar nk jumpe mereka yang tggu kami Di Indonesia..Ha Ade satu VAn Tu namenye 'PArawisaTa'..boleh muat 20 org tau dlm tu..huhuhu..mmg besar gler..nak jadikan citer masing2 penat tidur jer la keje nye..hehehe


HARI PERTAMA
abah..aina..mak..

family cik wandik

waktu nk g beli tilam..
pAGI2 ADA KAT iNDON??hahaha..mcm x percaya lagi kat tempat org yg sgt ceria..dan sgt menghargai pengunjung..mmg the best la diorg ni...herm..ni la name kampung tu..x thu nak sebut...hehehe...tp hari pertama mak, abah aina, aku tersayang..dan family cik wandik ajak kami keliling kampung..hahaha..kg yang sgt aman damai...tp asenye kat malaysia mmg dh xder...hehehe...xper..kiter sambung balik untuk hari berikutnye...


HARI KEDUA
YEYEYE!!!x sabar nak g bandung..yezza!!..nak shoopping..tp sebelum g bandung kami sekeluarga dibawa pergi tempat yg sgt bersejarah..ape Erk namenye HA!..Tangkuban Perahu...
org kate Sejarah 'Sang Kuriang"..korunk pernah dgr x??
rase ade yg pernah..ader yg x...Xper2..meh cni Aku nk sharing ngn korunk..

hehehe..ni dgn dayang2...




byk lagi gmbr nak share semenarnye..tp kalo nk tgk yg byk2 g jerla kat FB k...hehehe....pas g melawat tanah bersejarah barula kami berangkat ke BAndung..boleh patah gakla Pinggang duk dlm kete punyela lame...aderla dalam 5 jam..huhuhu..
HA!..dah sampai pun BAndung...ape lagi JOm SeranG!!!hahaha



pergh!mcm2 ragam...membeli belah la ape lagi..hehehe..tapi yg x bestnye sekejap sgt shopping sebb kedai kat sana mmg tutup awal gler..kol 6 dh tutup..al maklumla kul 6 dh mcm isyak sini dh..huhuhu...pas jer shopping kami tangkap gmbr panorama malam Dibandung:

mmg shantek gler ar bandung mlm2..hehehe...setelah penat berjalan..kami pun balikla kembali ke rumah..untuk berjalan2 untuk hari yg ketiga pula...


HARI KETIGA KE EMPAT DAN NAK BALIK
Yezza!..utk hari ke 3 plak kitorang nk berangkat pergi berjalan2 ke BAndar JAkarta...itu lagila herm..lagi x thu nak ckp tgk badaray dier pergh dasyat..ramai gler umat..uhuk2..jauh pon jauh..tp x per..teruskan perjalanan ke taman ancol...
herm mcm kat genting..pergh penat...main punye main...dah nak balik..rindu Plak pada family cik wandi nnt rasanya..huhuhu..xper..ape2 pon..nnt jumpe lagi, dan pengalaman yang xmungkin kakak & satu family lupekan..muax....




























1 comment:

  1. Salam ...
    Sila Diperkenalkan, promo
    Pakej cuti baru kami, bagi yang suka pengalaman baru perjalanan, anda boleh memilih bandung, jakarta atau bali untuk destinasi anda .. !!


    Harga pakej
    bermula dari RM196 .. !!

    Kami menyediakan banyak pilihan untuk perjalanan anda, semua dalam pakej 4H3M, 3H2M, 1h berjalan-jalan , pelancongan bandung-jakarta, sewa kereta, pakej honey moon, pakej shoping, Pakej Golf, atau anda boleh memilih jadual yang anda mahu dan banyak lagi ..

    Ini salah satu kegemaran pakej berdasarkan pilihan pelanggan ialah:

    -4 HARI 3 MALAM package-
    # 6 orang RM315 / orang
    # 4 orang RM375 / orang
    # 2 orang RM499 / orang
    Butiran pakej adalah:

    Tebu HOTEL ***
    ~ New Hotel di pusat bandar di Bandung,
    ~ Hanya 200 meter dari Jalan terkenal di Bandung, ~ Ramai Factory Outlet sekitar kawasan ini.

    KERETA TERBARU
    ~ Toyota Avanza
    ~ Suzuki APV
    ~Suzuki luxio
    ~ Toyota kijang Inova
    ~ Van 10 seat dan 15 seat
    ~ Mikro bas 30 seat
    ~ Big Bas 45 seat

    Untuk maklumat lanjut mengenai pakej-pakej lain boleh melawat www.trans459bandung.com
    Atau e-mel di:
    trans459bandung@gmail.com
    Whatsapp:
    +62 8112200180

    "best partener for your epic journey"

    Regards,
    trans459bandung

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...